Byggverksamhet

Ungdomsverksamhetens kärna.
Klubben har byggkvällar på tisdagskvällar kl. 18 - 21 under skolterminerna (dvs från slutet av augusti till början av juni med juluppehåll). Byggverksamheten sker i bygglokalen på Norrstrand (Ulvsbygatan 10C). Fom 2017-05-01 i nya lokalen Karmgatan 37 . Varje byggkväll leds av en byggledare som ansvarar för att hjälpa till med byggandet och att hålla ordning i lokalen. Möjlighet för flygutbildning finns på flygsimulatorn och även detta ansvarar byggledaren för. I bygglokalen finns diverse handverktyg och en liten maskinpark med pelarborr, kontursåg mm. som står till förfogande. I bygglokalen samsas modellbyggare i alla åldrar men bland de som bygger är ungdomarna majoritet. Byggverksamheten utgör kärnan i ungdomsverksamheten på alla plan. En god social gemenskap byggs upp och dessutom passeras kunskap från byggare till byggare och särskilt från generation till generation.

Nytt för 2009
Från och med Tisdagen den 10/2 2009 kommer det att finnas erfarna byggledare tillgänglig i lokalen för att ge tips och råd för ditt bygge.
Nu finns också möjlighet för dig som ännu inte är medlem, gäller både gammal som ung, att komma till bygglokalen för att få hjälp med din modell. Du bygger och vi förmedlar hjälp i form av tips och vägledning. För att du sedan fullt ut ska kunna utnyttja bygglokalen i framtiden kommer du att behöva bli medlem i Karlstads MFK.
För dig som vill bygga utöver byggkvällarna
Medlemmar i klubben kan ansöka om att få nyckel till bygglokalen för att bedriva byggverksamhet utöver de ordinarie byggkvällarna. Varje nyckelansökan genomgås av styrelsen och hänsyn tas till ålder och ansvarstagande (du bör absolut vara över 15 år och dessutom ha varit med i klubben ett tag och/eller visat dig vara pålitlig och ansvarstagande person). Nyckelavgift utgår med 150 kr/år utöver ordinarie medlemsavgift.