Helikopterflyg

Helikopterflygandet i klubben har varit sparsamt under flera år, men år 2000 hände det saker! Några av klubbens medlemmar köpte helikopter för att prova om det var något för dem. Vips blev de fast i denna underbara gren av modellflyget. Sedan dess har klubben varit representerad vid ett flertal tävlingar inklusive SM. Vi är nu ca fem helikopterpiloter som regelbundet träffs och flyger, två som tävlar. Klubben har även ett mycket bra samarbete med Kils modellklubb som har många års erfarenhet av helikopterflyg. Kunskapen om modellhelikopter i vår klubb är även den mycket stor och vi har inga problem att lotsa in dig på rätt spår om du är intresserad. Vi flyger främst på vårt hemmafält, Bredlanda, men även på andra modellfält i närheten. Vill du prova om modellhelkopter är något för dig så kan vi erbjuda dubbelkommando, prova på. Är du sugen eller vill veta mer, hör av dig till oss på info@karlstadsmfk.se så kan vi berätta mer ingående om denna underbara hobby.

Bild nr2 till höger visar en helikoptertävling i Norge. I detta moment gäller det att hovra sin helikopter i bestämda geometriska figurer över flaggorna som syns. Domarna ger poäng efter hur fina och korrekta figurerna blir.

Bild nr3 visar hur vår husvagn var packad inför en resa till "heliveckan", en årlig händelse för helikopterflyg som denna gång låg på Öland. Vi hade med 8 st maskiner fördelat på fyra piloter. Husvagen var full på kvällarna (och resan)!