Ny adress från 2017-05-01 :  Karmgatan 37   65347 Karlstad

Klubbfältet (Bredlanda)
[karta och vägbeskrivning] [Fältregler]

Vårt fält, känt som Bredlanda, är beläget ca 20 km öster om Karlstad. På fältet finns ca 100x30m gräsbana, en helipad, två baracker varav en har en altan med kamin, gasolgrill och matplats. Dessa står till medlemmars förfogande.
För att flyga på fältet ska du antingen vara medlem i KMFK
eller vara inbjuden av KMFK medlem samt vara ansvarsförsäkrad för RC flyg

För elflyg finns tillgång till +12V för laddning.

Brattforsheden [Fältregler PDF]

Karlstads MFK har ett samarbetsavtal med Brattforshedens flygklubb vilket i stort innebär att vi får tillgång till en yta norr om huvudbanan, men att vi måste följa de anvisningar som gäller för platsen, bl.a. gällande fordonstrafik på flygplatsområdet samt förhållningsregler gentemot fullskalaflyget.

Gällande regler kan du läsa här.
Meddela gärna Bo Edström när ni tänker åka dit och flyga på modellflygfältet [boem(at)telia.com] .

En förutsättning : du måste lyssna av trafikkanalen .

Brattforsheden är en av få platser som är optimal för oss modellflygare, med sanslöst mycket himmel och låg horisontlinje. Väletablerade piloter har uttryckt sig om Brattforsheden att det är ett fält i "VM-klass". Brattforsheden är, trots mångas uppfattning, inte enbart till för segelflyg, utan all typ av modellflygverksamhet är välkommen!